Sverige är världsmästare på kokböcker

30 min

I flera år har det kommit ut i genomsnitt en ny kokbok på svenska om dan. Men i år var det ännu fler!

I många år har det kommit ut cirka 360 kokböcker om året på svenska. I år har Sverige slagit rekord. Utgivningen har passerat 400 titlar! Sverige är världsmästare på kokböcker, åtminstone vad gäller antalet titlar per capita.

Tillsammans med Emma Kolback, kock och krögare, och Eric Ericson, skådespelare, men framför allt matlagnings- och kokboksfantast, kollar Meny den här gången närmare på några kokböcker som kommit under hösten. Plus några julkokböcker.

Emma Kolback pratar om:
Tacopedia – en tacoencyklopedi av Deborah Holtz och Juan Carlos Mena, översätt av Jonas Cramby.
Lilla Ego av Tom Sjöstedt och Daniel Räms.

Eric Ericson pratar om:
Pizza Napoletana av Besmir Balaj och Ville Ilola.
Gourmetpizza av Håkan Johansson.
Mammas persiska kök av Rozbeh Javid & Amir Akhound och med text av Eja Nilsson.

Nina Frogneborn pratar om:
Groddar, skott och mikrogrönt av Lina Wallentinson.
Och julkokböcker.

Tomas Tengby pratar om:
Hemkunskap av Mathias Dahlgren.
Och julkokböcker.

Julkokböcker:
Pernillas jul av Pernilla Wahlgren.
Sweet christmas av Leila Lindholm.
Hannus magiska jul av Hannu Sarenström.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista