Ett avsnitt från P2 Live
Sofia Sandén SOLO + Roots of Joy
Tis 13 dec 2016 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Hör två konserter från sommarens Korrö Folkmusikfestival, bland annat med Roots of Joy som bjuder på musik från främst Senegal, Syrien och Sverige.

För många förknippas Sofia Sandén fortfarande med gruppen Ranarim som rönte stora framgångar här hemma men också i Japan, USA och i övriga Europa. Hon är uppvuxen i Leksand och har sedan studier på Kungliga Musikhögskolan anlitats som sångerska, folkmusiker, kursledare och skådespelerska, bland annat som Papagena i Mozarts Trollflöjten på Folkteatern i Gävle och en roll i Maria Bloms Hallå Hallå. Just nu är hon aktuell i trion Sandén-Nygårds-Carr. Sofias sång är varm och mjuk och byggs upp av en lugn trygghet.

Gruppen Roots of Joys rötter bottnar i Kalmars internationella kulturförening, men medlemmarnas musikaliska och historiska rötter finns runtom i världen. Deras gemensamma nämnare är kärleken till musiken och en nyfikenhet att ta del av varandras kulturer och traditioner. På bland annat sång, kora, mandolin, bas och det sjusträngade instrumentet saz bjuder Roots of Joy på musik från främst Senegal, Syrien och Sverige. Med Lamine Cissokho, Jörgen ”Dudde” Astner, Sarbast Hassan, Vlado Markovic och Anna Brewitz.

  1. Sofia Sandén SOLO: sång och violin, gästsolist Ulrika Bodén: sång.
  2. Roots of Joy, sång, kora, mandolin, bas och det sjusträngade instrumentet saz.

Programledare: Lisa Henkow
Producent: Pia Bygdéus

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.29
    Roots Of Joy - Jani Jani
    Kompositör: Trad
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".