Stinas Juldagskväll med unga röster

81 min
"Låt barnen komma till mig, var det nån som sa för längesen. Ja, låt dem komma! Kom bara! Vi kan alla ta emot barnen. Våra egna inre - och de andra." Stina Wollter

Dan efter dopparedan, vad kan vara lämpligare än att fylla ett helt program med röster från barn och unga?

Talande, resonerande, manande, sjungande röster som skimrar som en kvarglömd julklapp långt in under granen som vi får öppna ikväll - och bli påminda om ja… vad?

Det blir bl.a. ett kärt återseende; för två år sen mötte Stina den då 5-årige Gustaf Sundmark i en kyrka i Uppsala för att prata om konst, historia, julen och livet med Gustaf. Nu har Gustaf börjat skolan, lärt sig läsa - och är fortfarande lika intresserad av medeltiden. Han skulle gärna göra en tidsresa och få ha puffbyxor. Hör Stina och Gustafs dåtida och nutida möte kl 22-23.

I programmet möter du också Astrid Cederlöf, vars närvaro som Lucia i SVT:s direktsändning för fyra år sedan väckte starka känslor. Nu berättar hon om hur reaktionerna har påverkat henne och hur hon vill använda sin röst idag.

Och 12-årige Bob Gustavsson Jonsson är med per telefon. Han som tycker att matte är bra att kunna när man bakar och som menar att fantasi är lika mycket värt som logik.

Allra sist berättar sjätteklassarna Alice Ardin och Felicia Presto Estrada om vad dom vill att vuxna ska förstå och vad som är viktigt i juletid - och så sjunger dom också!

Söndag 25 december kan du inte ringa till programmet eftersom det är förinspelat, men maila när du vill till sondagsstina@sverigesradio.se