Ett avsnitt från Karlavagnen
84 min
Att vara ny
Tor 29 dec 2016 kl 21:40
Har du varit ny på en plats eller i ett land någon gång? Hur kändes det? Och hur lärde du dig alla oskrivna koder som alla andra bara kunde? Och vad krävdes för att du till slut skulle passa in?

Kvällens programledare, Sarit Monastyrski, bodde 6 år i Kina och var plötsligt den udda morsan som inte kunde språket och inte riktigt fattade alla koder.

Ikväll vill vi prata med dig om hur det var när Du var ny någonstans, och om vilka dråpliga situationer och oväntade händelser som uppstod ur det. Var det just när du flyttade utomlands, eller kanske en helt oväntad kulturkrock när du kom hem till Sverige igen och upptäckte att du anammat mer än du trodde av den nya kulturen? Hade du kämpat länge och blev accepterad i det lilla samhället i norra Bohuslän, först när du blev skyttekung i det lokala fotbollslaget? Eller var du kanske den nya flickan i klassen i byskolan där alla kände alla?

Ring Sarit och berätta om hur det var för dig, innan du riktigt kände dig som hemma i det nya! 099-11090 är numret. Slussen öppnar kl 21, programmet startar 21.40. 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".