Att vara ny

84 min

Har du varit ny på en plats eller i ett land någon gång? Hur kändes det? Och hur lärde du dig alla oskrivna koder som alla andra bara kunde? Och vad krävdes för att du till slut skulle passa in?

Kvällens programledare, Sarit Monastyrski, bodde 6 år i Kina och var plötsligt den udda morsan som inte kunde språket och inte riktigt fattade alla koder.

Ikväll vill vi prata med dig om hur det var när Du var ny någonstans, och om vilka dråpliga situationer och oväntade händelser som uppstod ur det. Var det just när du flyttade utomlands, eller kanske en helt oväntad kulturkrock när du kom hem till Sverige igen och upptäckte att du anammat mer än du trodde av den nya kulturen? Hade du kämpat länge och blev accepterad i det lilla samhället i norra Bohuslän, först när du blev skyttekung i det lokala fotbollslaget? Eller var du kanske den nya flickan i klassen i byskolan där alla kände alla?

Ring Sarit och berätta om hur det var för dig, innan du riktigt kände dig som hemma i det nya! 099-11090 är numret. Slussen öppnar kl 21, programmet startar 21.40. 

Musik som spelats i avsnittet

 • 22.08
  Go West - King Of Wishful Thinking
  Album: Pretty Woman
  Kompositör: Peter Cox, Richard Drummie, Martin Page
  Bolag: EMI
 • 22.18
  Lisa Miskovsky, Kalle Moraeus - Klockor Ring För Mig
  Album: Klockor Ring För Mig
  Kompositör: Lisa Miskovsky, Annika Norlin
  Bolag: SONY
 • 22.33
  The Beatles - All You Need Is Love
  Album: Magical Mystery Tour
  Kompositör: John Lennon, Paul Mccartney
  Bolag: PARLOPHONE
 • 22.46
  Maroon 5 - Don'T Wanna Know
  Kompositör: Alex Ben-Abdullah, John Ryan, Jon Mills, Kurtis Mckenzie, Ammar Malik, Adam Levine, Benjamin Levin, Jacob Kasher
  Bolag: UNIVERSAL MUSIC
 • 22.55
  Marianne Faithfull - Broken English
  Album: Faithfull
  Kompositör: Marianne Faithfull, Joe Mavety, Barry Reynolds, Terry Stannard, Steve York
  Bolag: ISLAND
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista