Stina och Emmanuel om möten och människor

92 min

”Först kommer en glad doktor in och klämmer en på magen och åtta minuter senare har man en radiodejt. Jag mötte Emmanuel på akuten och du vet hur det är när man möter någon som är likasinnad…” Stina

Söndagens gäst hade kunnat bli präst, men efter att en sommar ha arbetat med för tidigt födda barn föll valet på det yrke han drömt om sedan i lågstadiet; läkaryrket. Här någonstans, i skärningspunkten mellan dessa livsval, finns svaret på varför Emmanuel älskar möten, riktiga möten.

För söndagens gäst Emmanuel Ezra tror inte alls att vi är så oberoende av varandra som vi ibland inbillar oss. Hemligheten för honom heter kommunikation och att vi stannar upp i varandras sällskap. Han är övertygad om att hans sätt att prata med patienterna, hur han ser på dem, hur han opererar, tillsammans spelar roll för patientens tillfrisknande och välmående. Och han menar att livet är en relation och att allt händer i relation till andra.

Hör Stinas möte på söndag kl 22-23 med fembarnspappan som fick en egen själasörjare då han var 13 år, väntade länge på att våga vara arg och som har en enorm tilltro till vad vi människor kan åstadkomma tillsammans, om vi bara tar det steg för steg.

Du som lyssnar – vilka möten bär du högt upp i hjärtat? När blommar du som mest i möten?

Varför har du valt att arbeta med människor och möten? Vad ger det dig?

Vad är helhetssyn på människan enligt dig? Hur praktiserar du det?

Finns det en läkare i ditt liv som betytt något särskilt? Varför?

Ring 018- 17 40 20 på söndag kl 22-00 för att prata med Stina per telefon efter kl 23.

Skicka när du vill ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se och glöm inte ditt telefonnummer om du vill bli uppringd.  
 

Musik som spelats i avsnittet

 • 22.07
  Lukas Graham - Take The World By Storm
  Kompositör: Lukas Graham Forchhammer
  Bolag: Universal
 • 22.28
  Duffy - Warwick Avenue
  Album: Rockferry
  Kompositör: Duffy/Jimmy Hogarth/Eg White
  Bolag: A & M
 • 22.48
  Kent - Utan Dina Andetag
  Album: B-Sidor 95-00
  Kompositör: Joakim Berg
  Bolag: RCA
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista