Ett avsnitt från Kulturnytt i P1
P1 Kultur: Om Zygmunt Baumans arv och Turning torso som Malmös signatur
Tis 10 jan 2017 kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Igår gick sociologen Zygmunt Bauman bort - vad blir hans minne? Reportage om Turning torso som Malmös signatur. Ikonisk LP fyller 40 år - hur bra är Bowies skiva Low idag?

Den flytande moderniteten, utforskandet av det judiska: Ett rikt författarskap gjorde Zygmunt Bauman till en av vår tids största samtidsanalytiker. Lars Dencik, professor i socialpsykologi, skriver om en tänkare som in i det sista befann sig i en kreativ störflod.

Kan ett hus bygga en stad? När skyskrapan Turning torso invigdes i Malmö 2005 var det inte bara ett nytt bostadshus utan också en symbol för skiftet från akterseglad industristad till postindustriell spjutspets. Den andra delen i P1 Kulturs reportageserie om signaturbyggnader handlar om en stjärnarkitekt, ekonomiska härvor och en stad som söker sin identitet.

David Bowies kanske mest ikoniska skiva fyller 40. Vad gör den så speciell och hur låter den idag? Samtal med Gunnar Bolin.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson  

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".