Osynlig

29 min

Ingen såg henne. Det kändes som att vara osynlig. Anna-Maria Nygren berättar om mobbningen i tonåren som steg för steg ledde vidare in i anorexin. Och om den långa resan ut i livet.

"Jag minns när jag var långsam i matsalen. De andra hann ut före mig. När jag kom ut var de spårlöst försvunna. Hela matrasten sprang jag och letade. Tårarna var på väg. Men jag hittade dem aldrig. "

Anna-Maria Nygren är 19 år när hon berättar. I de tidiga tonåren känner hon sig utstött, känslor som leder vidare in i anorexin.

"När lektionen började hörde jag hur de skrattade och viskade. De hade hemligheter som jag inte kände till, de hade varit med om saker som jag inte hade varit med om. De var en enhet och jag var utanför."

I programmet berättar hon om känslorna hon hade då och om vägen ut ur sjukdomen och ensamheten

”Det finns många som varje dag går till skolan eller vad de nu går till, utan att säga eller få höra ett ord från någon. Jag vill ge er lite hopp. Det kan bli bättre.”

Programmet i serien "Svenska berättelser" sändes första gången den 7 januari 2013 och är producerat av Ola Hemström. Vill du nå Anna kan du maila till ola.hemstrom@sverigesradio.se

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista