Ett avsnitt från Teaterprogrammet
27 min
Möt Richard Sseruwagi - skådespelare och musiker
Fre 13 jan 2017 kl 19:03
Richard Sseruwagi är skådespelare och musiker och har spelat på teatrar över hela Sverige men också gjort både tv- och filmroller. Han intervjuas av Anneli Dufva.

Richard Sseruwagi är skådespelare och sångare, född 1954 i Uganda – i byn Matanga (i Masaka-distriktet). Han studerade vid Abafumi Theatre Academy i Kampala i Uganda; en akademi som också var ett teaterkompani. Han, och de andra medlemmarna i teaterkompaniet, fick fly undan diktatorn Idi Amin och Richard Sseruwagi hamnade i Sverige 1978.

Här i Sverige har han varit engagerad vid Dramaten, Göta Lejon, Orionteatern, Uppsala Stadsteater, Stockholms stadsteater, men han har också arbetat på Market Theatre i Sydafrika, samt i Kanada och i Norge.

Richard Sseruwai har gjort många filmer och han har varit med i tv-serier som Tre Kronor och Äkta människor. Han har också gjort mycket musik, under alla år. Och man har kunnat höra honom i radio – i Sveriges Radio Dramas produktioner.

Och nu senast sågs han i filmen Medan vi lever, med manus och regi av Dani Kouyaté.

Varje gäst i Teaterprogrammet får välja ett stycke ur Sveriges Radio Dramas arkiv. Richard Sseruwagi valde en bit ur Natten börjar nu av Åsa Lindholm.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".