Ett avsnitt från Karlavagnen
82 min
Landsbygden - en skräpyta?
Fre 27 jan 2017 kl 21:40
Debatten om landsbygden har blossat upp igen. "Skräpyta" och "ödebygd" kallades den av en ekonom, och reaktionerna lät inte vänta på sig. Bor du på landet? Hur levande är vår landsbygd egentligen?

En skräpyta. Det kallade ekonomen Kjell A Nordström stora delar av landsbygden under en framtidsspaning på Nordic Business Forum i veckan som gick. En spaning som fått stor spridning i landets tidningar.
– Om du åker dit, kommer du att hitta tre alkoholister, några barn, och ett par knäppgökar. Det är det som återstår, alla andra har stuckit, sa han bland annat.

Det här har fått många att reagera kraftigt till landsbygdens försvar. I kväll i Karlavagnen vill vi gärna höra vad du tycker om din landsbygd. Kanske bor du där sen barnsben eller så har du flyttat ut från stan för att slippa bruset. Vi vill såklart höra hur din tillvaro på landet ser ut.

Vilken relation har du till landsbygden? Och hur ser du på det där med att all utveckling tydligen skall ske i storstäder, i alla fall enligt Kjell A Nordström? Hur skall vi få till en mer levande landsbygd? Behövs det? Eller är det en skräpyta?

Ring Karlavagnen och Nadia Jebril och berätta om landsbygden där du bor! Varför är det så fantastiskt? Och du som bor i det som kallas "avfolkningsbygd" - hur är det? Dela med dig av dina åsikter till oss i kväll. Slussen öppnar klockan 21, programmet drar igång klockan 21.40.

 

Musik som spelats i avsnittet

 • 21.42
  Ed Sheeran - Shape Of You
  Album: Shape of You
  Kompositör: Se notering
  Bolag: wm sweden
 • 21.54
  Eurythmics - Here Comes The Rain Again
  Album: Touch
  Kompositör: Annie Lennox/David A Stewart
  Bolag: RCA
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".