Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
41 min
Allianskris, pensionsångest och vegansk finmat
Ons 25 jan 2017 kl 15:04
Den nuvarande krisen i Alliansen, hur skiljer den sig från 70-talets borgerliga kris? Vad krävs för att vegansk mat ska klassas som fine dining? Och så kör vi pensionsskola.

Allianskris

I dag ska vi jämföra dagens kris i alliansen med krisen bland de borgerliga partierna i slutet av 70-talet. Vilka likheter och skillnader finns det? På 70-talet hittade ju de borgerliga partierna tillbaka till varandra inför valet 1979, trots att regeringen spruckit ett år före. Är det möjligt även i dag, eller är konflikten allvarligare nu? Ekots politiske kommentator Fredrik Furtenbach kommer till studion.

Vegansk finmat

För första gången någonsin måste de tävlande i Bocuse d’Or eller kock-VM som avgörs i dag även laga en veganrätt. Vad krävs det för att lyckas med vegetabilierna på den här nivån? Handlar det om pyttesmå munsbitar som hålls samman av agar-agar? Kocken Henrik Norén berättar om hur man kan lyfta grönsakerna till VM-klass.

Pensionsångest

Även om vi försöker låtsas som ingenting kommer vi alla bli gamla om vi inte redan är det. Så idag ska vi fördjupa oss lite i pensionssparandets ädla konst! Ekonomijournalisten Birgitta Piper ger sina bästa råd.

Hur gör du? Hur mycket bryr du dig om din pension? 

Här kan du diskutera med andra lyssnare!

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Helena Huhta

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".