Säsongspremiär! Han Kang på besök från Sydkorea, Linus de faire om Beirut och så en burk kikärtor.

41 min

Äntligen, äntligen så är Lundströms tillbaka - och denna veckan så står mat och litteratur på menyn. Och tro det eller ej, så spelar en burk kikärtor stor roll.

Vårens första debutant är här! Linus de Faire heter han, bosatt i Amman i Jordanien men skriver på svenska. "Boken om Yousef" är hans debut, och handlar om Yousef, en ung palestinier som sitter fängslad i Beirut. Yousef är anklagad för att ha begått mordet på Libanons premiärminister Rafiq Hariri. Med röd penna skriver han sin självbiografi i sin isoleringscell om sitt liv. Men snart uppstår frågan - vad, och vem, kan vi lita på? 

Och så kommer den sydkoreanska författaren Han Kang hit! Hon är aktuell med den prisbelönta boken "Vegetarianen", om en tystlåten hemmafru i Sydkorea som en dag bestämmer sig för att sluta äta kött. Det visar sig vara ett beslut som sätter mycket mer i rullning än vad någon hade kunnat tro.

Och inte nog med det! Vi tar även en titt på maten, mackorna, kakorna, fikandet - i Enid Blytons barndeckare "Fem på nya äventyr." Vilken roll spelar egentligen maten i litteraturen? 

Vi på Lundströms har vår egen spotifylista, där de allra flesta låtar som varit med i programmet finns. För att lyssna på den klickar du HÄR.

Musik som spelats i avsnittet

 • 08.06
  Geomungo Factory - Movement Of Silence
  Album: Metamorphosis
  Kompositör: Ein-Ryoung Jung, Mi-Young Yu
  Bolag: DADA MEDIA
 • 08.09
  Kyung-So Park - Fragments Beyond
  Album: 기억조각 Fragments Beyond
  Kompositör: Kyung-So Park
  Bolag: KOREA ARTS MANAGEMENT
 • 08.18
  Baramgot - Beingbing
  Kompositör: Baramgot
 • 08.27
  Fairuz - Le Beirut
  Album: Legend - The Best Of Fairuz
  Kompositör: Jourgan Rodrego
  Bolag: EMI
 • 08.47
  Dub Sweden - Ice In My Fire
  Album: Welcome To Our World
  Bolag: Silence Records
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista