Ska jag åldras utan kärlek?

28 min
-Det är jag som kryper nära i soffan, säger Katarina. Som kramar honom och stryker hans kind. Jag har länge accepterat att inte få något tillbaka men nu är det nog. Jag vill inte åldras utan kärlek.

Katarina och hennes man har varit gifta i tjugofem år. Nu har barnen flyttat ut och kvar finns bara de två. Och frågorna, som ständigt snurrar i hennes huvud: varför visar han mig ingen ömhet? Varför vill han inte prata? Ska livet vara såhär ända tills jag dör?

De bor på landet och driver ett småskaligt jordbruk tillsammans. De arbetar sida vid sida, de respekterar varandra och de skulle egentligen kunna ha ett ganska bra liv ihop. Men när Katarina försöker prata med sin man om sin längtan efter ömhet och kärlek så upplever hon att det tar stopp. De har genom åren gjort många försök att lösa knutarna men ingenting har fungerat.

- Vi är väldigt olika, säger Katarina. Jag vill prata och han är tyst. Det är okej för det mesta men ibland blir det bara för mycket. Jag vill ha ett bra liv, men just nu känns det som om vi spiller bort all tid.

Så vad gör man om man insett att man inte kan förändra sin partner, men ändå fortsätter vara missnöjd? Finns det en väg framåt, tillsammans, som de ännu inte prövat?

Musik som spelats i avsnittet

  • 11.04
    Ensemble - Occasional Tombstones
    Ensemble
    Erin Brockovich - Original Motion Picture Soundtrack
    Etikett: Sony Classical