Angela Merkel, hantverkarsex och organdonationer

41 min
Hur lång är transplantationskön i Sverige? Vilken roll spelar Angela Merkel för Sverige och Europa? Och hur ser sexualiseringen av yrkesgrupper ut i dagens TV-utbud?

Merkel

I går kväll kovände regeringen och sa ja till Karlshamn att lagra rör för den ryska naturgasen. Den främsta orsaken är att Tysklands förbundskansler Angela Merkel inte vill att Sverige ska försena Tysklands energiförsörjning. Idag besöker hon Sverige och det är inte läge för Stefan Löfven att sätta sig upp mot ”mor Europa” när EU och NATO skakar efter Brexit och Donald Trumps oberäknelighet. Vi ska tala om Angela Merkel i dag tillsammans med Sveriges Radios Daniel Alling och författaren och Merkel-entusiasten Lotta Lundberg.

Donationsuppföljning

Det tar knappt 30 sekunder att anmäla sig till Donationsregistret och trots att 85 procent av oss säger att vi är villiga att donera våra organ är vi få som gör det. 

Hälsominister Gabriel Wikström (S) medverkar och svarar på frågan om hur vi ska få fart på organdonationer i Sverige – jämfört med många andra länder så dör många i transplantationsköerna här. Vad kan vi göra åt det?

Sexiga hantverkare

Dessutom får vi besök av sexologen Malena Ivarsson och diskuterar och analyserar sexualiseringen av yrkesgrupper i TV:s parningsprogram. Vi har sett pilska bönder, och kåta präster nu är det dags för kvinnor som har våta drömmar om hantverkare i ”Händig man sökes”. Vart är vi på väg?

 Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Anders Backlund

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.17
    Per Gessle - En Händig Man
    Album: En Händig Man
    Bolag: Parlophone Sweden