Dagdrömmarnas framtid, sopsortering och BuschThors showinsats i Så ska det låta

41 min

På söndagen var det många tevetittare som fick se Kristdemokraternas partiledare riva av både Fever och Dancing on my own i teve. Vad säger detta oss om partiets behov och strategier?

Busch Thors showinsats

Elisabeth Sandlund, opinionsredaktör på tidningen Dagen, såg också programmet igår och kommenterar Ebba Busch Thors medverkan. Var det bra för KD som kämpar med opinionssiffrorna? Kan underhållning och folklighet innebära en möjlighet för partiet?

Dagdrömmen, en stund där du kopplar ifrån och låter din egen lust och ditt själv bestämma filmens innehåll. Frågan är om vi dagdrömmer lika ofta nu när allt mer av vår tid mellan uppdragen går åt till att titta på skärmar, läsa meddelande och svara på mail? Har reverierna någon framtid? Vi ber Orvar Löfgren, etnolog och professor emeritus vid Lunds universitet och Pontus Wasling, hjärnforskare vis Sahlgrenska i Göteborg resonera om saken.

Majed Omar som är imam på moskén i "Härnta" har bestämt sig för att undervisa i hur man sopsorterar. Slarvig sopsortering kan ibland vara en källa till konflikt och han vill lära ut till nya i Härnösand hur man förväntas ta hand om soporna. Integration i vardagen helt enkelt.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.26
    Radiohead - Daydreaming
    Album: Daydreaming
    Bolag: XL Recordings
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista