Vem tappade ansiktet?

24 min
Det kan i våra allmänna utrymmen uppstå jobbiga situationer då det pinsamma läget är oklart. Situationer då man kan fråga sig, för vem är det här egentligen pinsamt för?

I den amerikanska långfilmskomedin Brüno, från 2009 så jobbar huvudrollsinnehavaren Sacha Baron Cohen tillsammans med Gustaf Hammarsten hårt på att framställa sig själva som extremt pinsamma.

I dokumentära intervjusituationer så undersöker de hur dem som de intervjuar hanterar att de är så pinsamma. Och ofta blev resultatet att de intervjuade, framstod som än mer pinsamma. 

Skådespelaren Gustaf Hammarsten är gäst i programmet och berättar om sin teori kring hur pinsamma situationer i grunden är något bra och till och med eftersträvansvärt.

I programmets reportage handlar det om en ensamboende kvinna som inte kan sova ordentligt på nätterna för några av hennes grannar har extremt högljudd sex. Men hon tvekar inför att klaga på det.

Hon tycker att det känns pinsamt för henne. Men det skulle ju lika gärna kunna vara hennes grannar som är pinsamma för att de låter sitt privatliv spilla över till deras grannar…

För vem är det här egentligen pinsamt?

Programledare är Per Naroskin.

Musik som spelats i avsnittet

 • 10.35
  Punch-Drunk Love - Overture
  Album: Punch-Drunk Love (Music from the Motion Picture Soundtrack)
  Bolag: Nonesuch
 • 10.50
  Roger - Fleeting Smile (Album Version)
  Album: Music For Films Iii
  Bolag: Warner Music
 • 10.53
  Carter Burwell - Barnett on the Wire
  Album: Gods And Monsters
  Bolag: RCA Victor
 • 10.57
  Punch-Drunk Love - Overture
  Album: Punch-Drunk Love (Music from the Motion Picture Soundtrack)
  Bolag: Nonesuch