Om Djävulen i Bagarmossen.

45 min

Djävulen flyttar till Bagarmossen och bjuder på bullar och irländsk whisky. Möt författaren Anita Santesson om hennes nya bok där både djävlar och änglar, misär och magi får plats.

 

Hur kristen är den kristdemokratiska flyktingpolitiken?

Det mullrar inom kristdemokraterna i invandringsfrågan. På den ena sidan finns 70 kommunpolitiker som i en motion vill att partiet ska se över t ex de tillfälliga uppehållstillstånden och ha en mjukare och tydligare politik. På den andra sidan finns Kristdemokraternas ungdomsförbund som vill förändra asylrätten och införa ett kvotflyktingsystem. KDU:s ordförande Christian Carlsson och Magnus Jacobsson, gruppledare för KD i Uddevalla, möts i Människor och tro.

 

Koptisk präst i Göteborg utsatt för hot och trakasserier.

Fader Shenouda Younan menar att samhällsklimatet blivit betydligt hårdare den senaste två åren. Hans prästkläder leder till många verbala påhopp och han har också blivit dödshotad. Vår reporter Alexandra Sandels har intervjuat honom.

 

Kan en mentorsutbildning öka kvinnors inflytande i församlingen?

Männens makt och inflytande inom de religiösa samfunden verkar bestående. Kan en mentorsutbildning riktad bara till kvinnor påverka jämställdheten? Vår reporter träffar deltagrna Aida Nduro och Magdalena Dahlborg, och fikar också med feministiska Soul Sisters i Fryshuset i Stockholm.

Musik som spelats i avsnittet

 • 14.16
  Viguen - Marabeboos
  Album: The Best Hits Vol 3
  Bolag: Taraneh Enterprises Inc
 • 14.46
  Wyclef Jean - 911 (Album Version)
  Album: Greatest Hits
  Bolag: Columbia
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista