Intervallträning, bajspiller och smygrökning i studion

Här finns inget ljud
I denna återutsändning av Radiokorrespondenterna under söker vi: Hur funkar bajspiller? Kan extrema intervaller råda bot motionsbrist? Hur ska det gå när Johan röker sin första cigarett på decennier?

Sveriges Radios globala hälsokorrespondent Johan Bergendorff bjuder på "ohälsoradio" i sin talkshow. Vid sin sida har han Ulrika Hjalmarson Neideman, som annars är programledare för Kropp & Själ i P1.

Hur funkar det med avföringstransplantation egentligen? Elisabeth Norin som är expert på magens bakterieflora kommer till studion.

Senast Johan rökte var i smyg - nu är det dags igen! Vad händer i kroppen när vi tar oss en cigarett. Johan har bjudit in Gunilla Bolinder, överläkare och tobaksexpert, till programmet för att reda ut. Vad är det som gör att man röker om man vet om att det är farligt? undrar Johan. 

Dessutom blir det intervallträning i studion. Kan en lösning på motionsbrist vara extremt snabb hårdträning? frågar sig Johan. Till studion kommer Carl Johan Sundberg, professor i arbetsfysiologi, och tar pulsen på Johan.  

Epost: korrespondenterna@sverigesradio.se

Programledare: Johan Bergendorff
Bisittare: Ulrika Hjalmarson Neideman
Producent: Daniel af Klintberg