Grönsaksbrist, kvinnor i Iran och musiktävlingarnas riktiga vinnare

41 min

Vilka grönsaker är det säsong för nu? Hur står det till med kvinnorna i Iran? Och så gör du för att lyckas i olika musiktävlingar.

Grönsaksbrist

En återkommande nyhet under de senaste veckorna är bristen på grönsaker. Många mataffärer har satt upp skyltar där de ber om ursäkt för det begränsade sortimentet. En del grönsaker finns visserligen att tillgå, men till väldigt höga priser. Kanske kan bristen göra att vi får upp ögonen för det som är i säsong? I dag gästas Thomas och Louise av kocken Lisa Lönner Pulkinen och Jonas Andersson, chef för frukt och grönt på ICA.

Kvinnor i Iran

Stefan Löfven avslutade just sin resa till Iran, men Sveriges Radios utsända Agneta Ramberg är fortfarande kvar i landet. Hur ser utvecklingen ut när det gäller kvinnors möjligheter? Vi får en direktrapport. 

Musiktävlingars förutsättningar

I lördags gjorde artisten Mariette Hansson succé i Melodifestivalens andra deltävling med låten ”A Million Years”. År 2009 kom hon på fjärdeplats i musiktävlingen Idol. Vad är det som avgör om en Idol-deltagare ska lyckas som artist? frågar sig Louise. Sveriges Radios melloexpert, Carolina Norén, är med oss och reder ut vad som funkar och inte.  

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Naila Saleem

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.10
    Evert Taube - Sjösala vals
    Album: Evert Taube, Vol. 1
    Bolag: World Music Group
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista