Avskedade alteregon, morots-sexighet, Knausgårds Trump-diss och Förklädd gud

41 min
Därför blir du attraktiv av karoten och vitsen med att ha ett kvinnligt alter ego. Dessutom får vi besök av Folkoperan samt samtalar med Knausgård om varför han dissat Donald Trump. Mycket nöje!

Då ska du sluta du klä dig som kvinna

Artisten Conchita Wurst som vann Eurovision Song Contest kommer snart inte finnas mer. Thomas Neuwirth som gestaltar henne säger att det är dags att säga hej då till hans dragqueen-persona. Thomas Nordegren undrar när man vet att det är dags att ta avsked av sitt kvinnliga alter-ego. Han pratar med Eu-parlamentariken Fredrick Federley som begravde karaktären Ursula 2010.

Morots-sexighet

Bleka män uppfattas som mer attraktiva om de äter morötter. Det berättar Vetenskapsradion om i dag. Men hur många behöver man äta för att ha någon lycka på Alla hjärtans dag undrar vi.

Förklädd gud

Folkoperan kommer förbi och bjuder på ett smakprov från Hjalmar Gullbergs och Lars-Erik Larssons Förklädd Gud. Temat är människor på flykt och i den här uppsättningen har Eu-migranter en framträdande roll.

Hör regissören Malin Stenberg samt sångarna Heddie Färdig och Shadi Ali. På piano Magnus Sköld.

Knausgårds Trump-diss

Dessutom frågar Thomas Nordegren författaren Karl-Ove Kanusgård varför han tackade nej till att intervjua Donald Trump och varför han älskar Seriefiguren Rocky.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.05
  Conchita Wurst - Rise Like A Phoenix
  Album: Rise Like A Phoenix
  Bolag: ORF-Enterprise LC-12732
 • 15.33
  Lars-Erik Larsson - 6.E Och Sista Satsen Ur Förklädd Gud
  Folkoperan, Heddie Färdig, Sång Shadi Ali, Sång Magnus Sköld, Piano