Japanska toaletter, Frankrikes nästa president och ny teknik som botar näthat

41 min

Kan problem med hot, desinformation och otrevlig stämning verkligen lösas med ny teknik?

Bota otrevlig stämning på nätet

I går avslutades ett Media Hackton på KTH i Stockholm där studenter fick i uppgift att tänka ut tekniska lösningar för att göra internet till en trevligare plats. I dag kommer en av vinnarna hit för att berätta om sin innovation. Kan problem med hot, desinformation och otrevlig stämning verkligen lösas med ny teknik?

Vi gästas av Anjali Virmani Paul som är affärsutvecklingscoach på KTH innovation och Sofia Sidén som studerar journalistik vid Stockholms Universitet och som är en av vinnarna i gårdagens hackaton.

Vem är Emmanuel Macron? 

Det franska presidentvalet närmar sig och idag ska vi berätta om mittenkandidaten Emmanuel Macron som ligger bra till i opinionsmätningarna. Han gillar EU och menar att det finns en kreativ kraft i globaliseringen. Kommer det att göra honom till Frankrikes näste president? Vi pratar med Margareta Svensson, Sveriges Radios korrespondent i Sydeuropa.

Japanska toaletter - bra eller dåligt? 

Liberala kommunpolitiker på flera platser i Sverige vill göra försök med att installera japanska toaletter på äldreboenden. Det handlar alltså om högteknologiska varianter som klarar väldigt mycket på egen hand. Bra eller dålig idé undrar vi?

Surströmming eller kebabpizza?

Vilken av de här två rätterna tycker du har störst chans att bli Sveriges nya nationalrätt? Våra kolleger på Morgonpasset i P3 vill veta vad våra lyssnare röstar på av ovan nämnda förslag.

Nu har vi stängt vår rösträkningen här på Nordegren & Epstein i P1! MEN det går så klart bra att säga vad man tycker ändå eller läsa vad andra skrivit HÄR. Men från och med nu räknar vi alltså inte fler röster.

Däremot går det alldeles utmärkt att rösta på Morgonpasset i P3-s sida! Det är ju dessutom de som är det program som startat hela idén med att utse en nationalrätt! Så fortsätt gärna rösta men då måste ni gå in här:

/Vänligast Ronnie digital redaktör  =)

 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Naila Saleem

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.09
  Floyd Cramer - EPSTEIN ILL Dallas soundtrack
  Album: ***FLOYD CRAMER*** Utgiven: 2001
  Kompositör: Jerrold Immel
 • 15.21
  Mathas - Sick of It - Interlude
  Album: Armwrestling Atlas
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista