Djupdykning i Berlins filmfestival – och vem var Gerda Wegener?

Här finns inget ljud

Filmfredag: Om kinesiska storfilmen "The Great Wall" och svenska "Exfrun" – samt långrapport från Berlin-festivalen. Dessutom om ny utställning med Gerda Wegener – som också har filmkoppling.

Den danska konstnären Gerda Wegeners verk visas nu på Millesgården utanför Stockholm. Hennes liv tillsammans med Lili Elbe – den första transpersonen att genomgå en könskorrigerande operation – blev nyligen också skildrat i filmen "The Danish Girl".
Konstvetaren Maryam Fanni kommer till studion för att tala om utställningen.

Göran Sommardal, sinolog och mångårig medarbetare på Kulturredaktionen kommer också hit – för att diskutera storfilmen "The Great Wall". Där tampas Matt Damon och Willem Dafoe med monster som försöker forcera den kinesiska muren. 

Roger Wilson har varit på Filmfestivalen i Berlin och ger oss ett fylligt reportage därifrån.

Vi avslutar filmtemat med att Kulturredaktionens Nina Asarnoj kommer till studion och diskuterar den svenska filmen "Exfrun", som också hade premiär i dag.

Däremellan hinner vi också med en Klassiker av Mattias Berg: om "Gruvan" på Tekniska museet i Stockholm. En av landets äldsta museiutställningar, som återinvigs i morgon lördag.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Mattias Berg

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista