Möt skådespelaren Melinda Kinnaman

26 min

Melinda Kinnaman blev känd som 13-åring som pojkflickan Saga i Lasse Hallströms film Mitt liv som hund. Sedan mitten av 90-talet är hon skådespelare på scen, film och tv, med Dramaten som bas.

Melinda Kinnaman är född 1971 i Stockholm och utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm i början av 90-talet.

Hon har sedan hon slutade sin utbildning arbetat på Dramaten, där hon gjort en lång rad roller. När programmet spelades in våren 2016 var hon aktuell i  Terje Vesaas Fåglarna (i regi av Ole Anders Tandberg) och i  monologen Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, baserad på Ann Heberleins bok.

Men hon har också, för att nämna några roller, spelat Julia – i Romeo och Julia, Ifigenia i Euripides drama Ifigenia i Aulis, hon har arbetat med regissörer som Christian Tomner och Mats Ek och hon var med i Lars Noréns Personkrets. 

Men Melinda Kinnaman har också gjort stora roller på tv och film – allra först i Lasse Hallströms Mitt liv som hund, när hon bara var 13 år. Hon har också huvudrollen TV4:s dramasatsning Modus.

Som sitt klipp från dramaarkivet i P1 valde Melinda Kinnaman Spöksonaten av August Strindberg i regi av Per Verner-Carlsson. Föreställningen finns att lyssna på i sin helhet här nedan.

Musik som spelats i avsnittet

  • 05.07
    Reuben Wilson - We're In Love
    Album: Set Us Free
    Bolag: Blue Note Records
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".