Förändringar i toppstriden och nya melloutmanare

7:33 min

I dag sänds programmet 20:03 på grund av sport men för den som är nyfiken på listan går det att se redan nu hur det gick den här veckan ...

Efter 33 veckor på listan klättrar ”Black Car” med Miriam Bryant för tredje gången upp till förstaplatsen.

Hittills har besöken för Miriam Bryant i topp blivit korta, blott en vecka varje gång, vi får se om låten får parkera längre i topp den här gången.

Jill Johnson är nu tvåa med ”Open your heart” och Laleh fortsätter på tredjeplatsen med ”Bara få va mig själv”.

Vi har fortfarande inte fått någon melodifestivallåt på listan. Kanske kan debutantduon Bella & Filippa ändra på det med sitt melodifestivalbidrag ”Crucified”.

De får sällskap som utmanare av Peter Morén med ”Pärleporten”. Morén som bland annat är känd från gruppen ”Peter, Bjorn and John”.

Dessutom blir det en omtest för Sabina Ddumba med ”Did it for the fame”. Sabina får en ny chans då låten flyttats upp till P4:s A-lista.

Johnossi är kvar på listan men ligger still på tiondeplatsen med ”Air is free” och för förra veckans utmanare Roger Pontare och Lisa Ajax blir det ingen listplacering för ”Himmel och Hav” respektive ”I don´t give a”. 

Adrian Modiggård som utmanade med ”Ensamheten i lägenheten” får inte heller tillräckliga poäng för en listplacering.

Magnus Carlson kan fortsätta att glädja sig åt två låtar på listan. "My love is not blind" på sjundeplatsen med Weeping Willows och som soloartist på fjärdeplatsen med "Eternal Love". Magnus som också är gäst i veckans program och dessutom är aktuell som programledare för Grammisgalan.

Hör honom berätta mer om det här!

/Carolina Norén


 

Veckans utmanare

Bella & Filippa – Duon Bella & Filippa får chans till revansch som utmanare efter att ha blivit utslagna ur Melodifestivalen förra veckan med låten”Crucified”.

 

Sabina Ddumba – Vi har tidigare testat låten ”Did it for the fame”. Den får nu en omtest efter det att den flyttats upp till P4´s A-lista. En placering där innebär flitig spelning i kanalen.

 

Peter Morén – Peter är en tredjedel av gruppen ”Peter, Bjorn and John”. Han släpper nu solosingeln ”Pärleporten”, en låt som från början var tänkt till Thorsten Flinck.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".