Ryska uppgörelser, astmamedicin och bilden av Sverige

41 min

Hur ställer sig Ryssland till EU och USA? Är astmamedicin medaljchanser i skid-VM? Och hur påverkar Zara Larsson bilden av Sverige?

Hur ställer sig Ryssland till EU och USA?

I dagens Nordegren & Epstein pratar vi om presskonferensen med utrikesminister Margot Wallström och Sergej Lavrov, Rysslands utrikesminister. Huvuddelen av presskonferensen handlade om Ukraina. Är en uppgörelse om kriget i östra Ukraina och samarbete i Syrien och mot IS det som kan leda till en uppgörelse mellan Ryssland, EU och USA? undrar Thomas. Vad gav dagens möte? Sveriges Radios Fredrik Wadström kommer till studion för en reflektion.

Är astmamedicin medaljchanser i skid-VM?

Vad är det som försiggår på skid-VM egentligen? Måste man äta astmamedicin för att har en medaljchans? Thomas hoppas på att Bo Berglund, chefsläkare på Sveriges Olympiska kommitté, kan svara på det.

Bilden av Sverige

Dessutom diskuterar vi bilden av Sverige. I dag delade Ann Linde, EU- och handelsminister, regeringens pris för svensk musikexport till artisten Zara Larsson. Thomas och Louise gästas av Tali da Silva, musikkritiker på Sveriges Radio, för att reda ut Zara Larssons betydelse för Sverige i världen.

 

Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se  

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Naila Saleem

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.37
  Zara Larsson - Lush Life
  Album: Lush Life
  Bolag: Sony Music
 • 15.42
  David Cassidy - I Think I Love You
  Album: Then And Now
  Bolag: Universal Music Ireland Ltd.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista