Ett avsnitt från Nya Vågen
44 min
Galen i galor
Tis 13 jan 2009 kl 16:00
Galen i galor. Röda mattor, plymer och paljetter och mellansnack skrivna av landets bästa pennor. Har vår tids galor förvandlats till kvalificerad underhållning? Och vad handlar det om när komikern Björn... Gustafsson hamnar på löpsedlarna för att han inte får jobba med Melodifestivalen 2009? Måndagen den 12 januari är det dags för den svenska motsvarigheten till Oscarsgalan - Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm som direktsänds i SVT. Nya Vågen analyserar underhållningsvärdet i att tävla i svensk film. Dessutom har vi besökt Junibacken på Djurgården i Stockholm där det just nu går att vandra i ett tredimensionellt Beskowland, komplett med Hattstuga och förvuxna apelsiner. Vi frågar oss hur Elsa Beskows sagovärld fungerar i vår tid. Hur ser till exempel dagens curlingbarn på björkrisets uppfostrande kraft? Au contraire: Katarina Wikars om rätten att vara ambivalent. Medverkar gör Göran Everdahl, Annina Rabe, Mats Arvidsson och Jenny Teleman. Programledare: Gunnar Bolin

Röda mattor, plymer och paljetter och mellansnack skrivna av landets bästa pennor. Har vår tids galor förvandlats till kvalificerad underhållning? Och vad handlar det om när komikern Björn Gustafsson hamnar på löpsedlarna för att han inte får jobba med Melodifestivalen 2009? Måndagen den 12 januari är det dags för den svenska motsvarigheten till Oscarsgalan - Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm som direktsänds i SVT. Nya Vågen analyserar underhållningsvärdet i att tävla i svensk film.

Dessutom har vi besökt Junibacken på Djurgården i Stockholm där det just nu går att vandra i ett tredimensionellt Beskowland, komplett med Hattstuga och förvuxna apelsiner. Vi frågar oss hur Elsa Beskows sagovärld fungerar i vår tid. Hur ser till exempel dagens curlingbarn på björkrisets uppfostrande kraft? Medverkar gör Mats Arvidsson och Jenny Teleman.

Programledare: Gunnar Bolin

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".