Drill och disciplin med Socialdemokraterna och en icke arg snickare

41 min

Idag ordentligt samtal på om vart socialdemokraterna är på väg - mot tuffare tag? Och Thomas hamnade framför kanal 5 och såg en oväntad snickare.

Drill och disciplin med Socialdemokraterna

Ordning och reda drill och disciplin, ja så kan man beskriva den socialdemokratiska partistyrelsens förslag till nya politiska riktlinjer till partikongressen som arrangeras i april. "Trygghet i en ny tid" har man valt som samlingsbegrepp. 

Alla som kan ska arbeta, kamp mot bidragsfusk, inget sommarlov för den som inte får godkända betyg i skolan. Restriktivare invandringspolitik. Vart är regeringspartiet på väg?

Det ska vi fråga Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström-Baastad. Medverkar gör också Stig-Björn Ljunggren och Daniel Suhonen, båda s-märkta skribenter, som ger sin syn på utvecklingen.

En icke arg snickare

När Thomas häromdagen slog på kanal 5 och vinjetten för Arga snickaren gick på fick han sig en överraskning - borta sen en tid är ju Anders Öfvergård som gav den heliga vreden ett ansikte. Istället en godmodig Adam Alsing som presenterar sig som varken arg eller snickare. Hur gick den castingen till - vi ringer förstås upp.

 

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Sigvard Wallbeck-Hallgren & Nils Kyndel - Bohus Bataljon TONAS efter visslingen
  Album: BEREDSKAPSTONER Utgiven: 2003
  Kompositör: Sten Frykberg & Axel Flodén
  Bolag: EMI
 • 15.08
  Arméns Musikkår (Stockholm) & Marc De La Berg - Svenska Armén TONAS
  Album: BEREDSKAPSTONER Utgiven: 2003
  Kompositör: Carl Anton Philip Braun
  Bolag: EMI
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".