Möt skådespelaren Malin Berg

26 min

Malin Berg antogs till scenskolan som 17-åring och blev fast anställd på Örebro länsteater där hon gjort Fröken Julie, Hedda Gabler mm och just nu Shakespeares Stormen som är på riksteaterturné i vår.

Malin Berg är kanske inte så känd för den stora publiken, men i teaterkretsar och i hemstaden Örebro är hon en både omtyckt och omtalad skådepelare, som gjort det mesta på scenen och som förra året fick Medeapriset för sitt arbete.

Malin Berg är född 1964 i Göteborg. Hon utbildades först på Skara skolscen och sedan på Scenskolan i Göteborg. Hon fick anställning på Länsteatern i Örebro direkt efter utbildningen och hon har arbetat där sedan dess (1986).

På teatern i Örebro har Malin Berg gjort ALLT kan man säga: stora klassiska roller som Nora i Dockhemmet och Fröken Julie, men hon har också spelat i nyskrivna pjäser av Jonas Gardell och Staffan Göthe. Just nu medverkar hon i Shakespeares Stormen i regi av Michael Cocke där hon gör Prospero – en uppsättning som är en samproduktion med Riksteatern och som våren 2017 är på turné i landet.

Malin Berg var också med i filmatiseringen av Håkan Nessers Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla. Hon har fått Nerikes Allehandas kulturpris och förra året fick hon Medeapriset för sin roll i Maria Svelands Befrielsefronten.

Malin Berg valde sitt klipp från Drama-arkivet ur Ludvig Holbergs Jeppe på berget. Hela pjäsen finns att lyssna på i sin helhet här nedan.

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.07
    Reuben Wilson - We're In Love
    Album: Set Us Free
    Bolag: Blue Note Records
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista