Kan man förebygga brottslighet? Och hur har det gått för Fatta Man?

41 min

Kan man förebygga ökningen av den grova brottsligheten? Vilka erfarenheter kan man dra från Fatta Man-projektet? Och så ringer vi upp Louise Epstein som är i Frankrike. Bisittare: Naila Saleem.

Kan man förebygga brottslighet?

Stockholmspolisen har nyligen avslutat en presskonferens om de fyra morden som ägt rum i Stockholms förorter under ett dygn. I går sändes andra delen av Uppdrag gransknings reportage om vad som hänt 12-åringarna från Fittja så här 17 år senare.

Kan man förebygga ökningen av den grova brottsligheten?

Staffan Norberg, kommunalråd i Södertälje för vänsterpartiet tycker att vänstern har svikit förorterna. Benjamin Dousa (moderaterna) är vice ordförande Rinkeby-Kista Stadsdelsnämnd. Han efterlyser fler poliser och hårdare tag.

Fatta Man

Fatta Man är en satsning inom projektet Fatta som startades i syfte att få män att ta ansvar och förändra destruktiva inslag i manskulturen.

Nu har arbetet med Fatta Man-projektet pågått i tre år. Projektledaren Svante Tidholm kommer till studion och berättar om sina erfarenheter och vad som mer behöver göras. 

Hur har det gått sedan han och rap-artisterna Adam Tensta, Zacke och Parham med crew gästade oss sist för drygt tre år sedan?


 

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Naila Saleem (vikarierar för Louise som är på resa)
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.37
    Cleo, Kristin Amparo, Syster sol - Fatta (Outro) Ft. Nasteho Osman
    Album: FATTA
    Bolag: Spinnup
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista