Månadens Diktare: Petra Mölstad

Här finns inget ljud

Dikt: ur "Omloppstid" (Trombone förlag, 2015) Uppläsning: Petra Mölstad

Petra Mölstad debuterade med diktsamlingen Införsel 2013. Två år senare kom boken Omloppstid i förlaget Trombones skriftserie ”Svavel” och nu i år den handtryckta diktsamlingen Vi har hägn på nystartade Anti förlag.

Petra Mölstad är också är aktuell i tre antologier: Om detta sjunger vi inte ensamma (ETC förlag), dock-ument anti-logi (Dockhaveri förlag) och Världens kortaste antologi (Trombone förlag).

"I Mölstads bok är det som att orden fastnar – uppför sig helt annorlunda än de brukar, börjar revoltera mot ordningen. Orden byter plats, liknar felhörningar, så där kan man väl inte säga? Vi förefaller leva i idyllen, men något har införts – något som infiltrerar och fördärvar. I den här boken verkar det vara unga glin med uppsåtet att sabotera. //

Mölstad skriver registrerande, med ursinnet hårt tuktat. Hennes bok är en uppvisning i hur hårda känslor ska hållas tillbaka, för att ge ett mer distinkt intryck." Bernur om Införsel.

 "Att läsa Mölstads diktsidor i Omloppstid, de som dignar av densitet i dallrande kompakta sjok (spefullt kompletta med punkt och stor bokstav), är alltså en angenäm utmaning" Elis Burrau.

Musik som spelats i avsnittet

 • 12.00
  Claude Debussy - Épigraphes Antiques (Arr)
  Patrick Gallois, Pierre-Henri Xuereb, Fabrice Pierre, Francis Pierre
  Six Épigraphes Antiques
  Etikett: SAPHIR PRODUCTIONS
 • 12.02
  Patrick Gallois - Six épigraphes antiques, L. 131: No. 1, Pour invoquer Pan, dieu du vent d'été
  Patrick Gallois
  Debussy: Sonata for Flute, Viola and Harp, L. 137 & Six épigraphes antiques, L. 131 - Louvier: Envols d'écailles
  Etikett: Calliope Records
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".