P1 Kultur: Ny chef på Arkdes, Nicolai Gedda och Roger Wilson i Berlin

59 min

Julia Svensson, redaktör Tidskriften Arkitektur och Salka Hallström Bornold, bitr. chefredaktör på tidningen Form kommenterar valet av ny chef på ArkDes, Statens centrum för arkitektur och design. Stefan Johansson, regissör och f.d. dramaturg på Operan i Stockholm berättar om tenoren Nicolai Geddas liv och verk. Stefan Johansson är just nu själv aktuell med en uppsättning av "Aniara" på Operan i Malmö. Roger Wilson rapporterar från Berlins filmfestival, dag 2. Nu har han sett filmen "Menashe", helt på jiddisch, som handlar om ortodoxa judar i Brooklyn. Och igår var det invigning med filmen "Django" som berättar om jazzmusikern Django Reinhardts liv. Klassikern handlar om Henrik VIII:s rustning och är gjord av Jenny Teleman. Dessutom berättar Måns Hirschfeldt om en utställning med Jonas Bohlins verk på Vandalorums konsthall. Programledare: Gunnar BolinProducent: Nina Asarnoj.

Julia Svensson, redaktör Tidskriften Arkitektur och Salka Hallström Bornold, bitr. chefredaktör på tidningen Form kommenterar valet av ny chef på ArkDes, Statens centrum för arkitektur och design.

Stefan Johansson, regissör och f.d. dramaturg på Operan i Stockholm berättar om tenoren Nicolai Geddas liv och verk. Stefan Johansson är just nu själv aktuell med en uppsättning av "Aniara" på Operan i Malmö.

Roger Wilson rapporterar från Berlins filmfestival, dag 2. Nu har han sett filmen "Menashe", helt på jiddisch, som handlar om ortodoxa judar i Brooklyn. Och igår var det invigning med filmen "Django" som berättar om jazzmusikern Django Reinhardts liv.

Klassikern handlar om Henrik VIII:s rustning och är gjord av Jenny Teleman.

Dessutom berättar Måns Hirschfeldt om en utställning med Jonas Bohlins verk på Vandalorums konsthall.

Programledare: Gunnar Bolin
Producent: Nina Asarnoj

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista