Källkritiska elever, svenskar i Frankrike och vad gör Brexit med fotbollen?

41 min

I dagens program frågar vi oss om fotbollen kan komma att påverkas av Brexit. Och så träffar vi två skolelever som testade alla på skolan - kunde de dricka vad som helst med fin etikett?

Vad gör Brexit med fotbollen?

I natt blev det klart att Storbritanniens premiärminister Theresa May kan lämna in utträdesansökan ur EU när hon vill. Parlamentets båda kamrar har kommit överens om att inte kräva några tillägg i utträdeslagstiftningen. Men vad kommer hända med Englands högsta fotbollsserie Premier League efter Brexit? Vi frågar Radiosportens Stefan Elofsson om framtiden för europeiska proffs.

Källkritiska elever

Det handlar också om ett källkritiskt experiment på internationellea engelska skolan i Skärholmen i södra Stockholm. Några elever blandade ihop en dryck, påstod att den var undergörande och klistrade på en stämpel från Cambridge och lyckades sälja produkten till både lärare och elever på skolan. Vad ville killarna och tjejerna bakom experimentet uppnå? I eftermiddag hör ni Cleo Trad och Adam Ack hos oss.

Svenskar i Frankrike

Och så mer om Frankrike - idag pratar vi med två svenska jurister bosatta i Frankrike, Krister Thelin och Elisabeth Tegnaeus-de Nazelle.  Hur ser de på det stundande presidentvalet?

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Karsten Thurfjell
Producent: Naila Saleem

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".