Polisyrkets låga status, Europas politiska vindar och tungt parfymerade flygresenärer

41 min

När Louise flög till Frankrike var det många medpassagerare som hade parfymerat sig rejält. Hur påverkar parfym doftöverkänsligas möjligheter att se världen? Och vad kan flygbolagen göra?

Vanlig polis hörde av sig

Precis som många andra har vi ju pratat om svårigheten att rekrytera poliser och idag ska vi prata med Mats Karlsson, en vanlig polis i yttre tjänst som hörde av sig till redaktionen. Orsakerna till polisbristen i landet kan sammanfattas med två ord: lön och status.

Alla dessa val

I dag är det ju val i Nederländerna, ett val som många ser som en indikation på hur det kommer att gå i årets övriga val i Europa. Hur tydligt samband finns det egentligen mellan de politiska vindarna i olika europeiska länder? Vi pratar med Sofie Blombäck - statsvetare som arbetar i Sundsvall på Mittuniversitetet gästar programmet.

Parfymallergi

Och så handlar det om tungt parfymerade flygresenärer. Hur påverkar parfym doftöverkänsliga och deras möjligheter att se världen! Och vad kan flygbolagen göra? Vi pratar med Ulf Brändström som är generalsekreterare på Astma och allergiförbundet och Fredrik Henriksson som är presschef för SAS.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Ingvar Storm
Producent: Naila Saleem

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".