Suzanne Ostens sista dagar, Philip Teir med ny undergångsroman och George W Bushs konstnärskap

Här finns inget ljud

Imorgon avslutar Suzanne Osten sitt uppdrag som barnfilmsambassadör - hur mår svensk barnkultur idag? Dessutom: Philip Teir är aktuell med ny roman och ex-president Bush toppar listor med konstbok.

Suzanne Osten är en av våra mest ansedda och namnkunniga filmregissörer. I dagarna slutar hon som barnfilmsambassadör för Svenska Filminstitutet. Vad har hon hunnit med och vad är egentligen kvar att göra?

Hur bearbetar ett barn som upplevt krig och flykt sina upplevelser? I Gävleområdet har flyktingbarn fått dela med sig av sina upplevelser genom att skriva poesi. Skrivprojektet, med namnet "Att komma till ön med skatten är inget äventyr". Reportage av Sofia Olsson.

Philip Teir debuterade som poet för 10 år sedan och har sedan dess också ägnat sig åt kulturjournalistik - bland annat som kulturchef på Hufvudstadsbladet. I vår är han aktuell med en ny bok, Så här upphör världen. P1 Kulturs Måns Hirschfeldt har mött honom.

Veckans ord tar sin utgångspunkt i ex-presidenten George W Bushs nya karriär. Hans bok Portraits of Courage: A Commander in Chief's Tribute to America's Warriors där han visar sina porträtt av krigsveteraner har toppat försäljningslistor. Veckans ord är "eftermäle".

I den sista delen av OBS essäserie om försvarsmekanismer konstaterar författaren och psykoanalytikern Ulf Karl Olov Nilsson att det är helt nödvändigt för vår överlevnad att vi ibland beter oss som strutsar.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".