Merkel, mobbning och parfymallergi

41 min

Hur har Merkel förberett sig för mötet med Trump? Och snart drar en ny tv-serie om vuxenmobbning igång. Behövs en mobbningsombudsman?

Merkel möter Trump

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, fru Europa själv, är ju på väg till USA för att träffa president Donald Trump i Vita Huset. Hur har hon förberett sig och hur kan en överenskommelse mellan dem se ut? Den tyska journalisten Sonja Leister kommer till studion och berättar om Merkels förberedelser.

Vuxna som mobbas

Vi ska också tala om ett ämne som många tar upp i dag med anledning av Morgan Allings TV-serie om vuxenmobbning - Morgans Mission i SVTStefan Blomberg som är psykolog och forskare på arbets- och miljömedicin på Linköpings universitet är inbjuden för att prata om detta. Även journalisten och chefredaktören Amelia Adamo är med för att berätta om när hon blev mobbad. Hur gör man om man känner sig vuxenmobbad. Behövs en mobbningsombudsman?

Doftöverkänslighet en inbillning?

Efter gårdagens program har det uppstått en diskussion om doftallergi och parfymöverkänslighet. Finns det något vetenskapligt stöd för att det existerar eller handlar det mest om inbillning och att söka uppmärksamhet.

Eller är det vuxenmobbning att hävda det.

Här kan du delta i diskussionen eller läsa vad våra lyssnare skrivit

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Helena Huhta

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".