Schumanns Paradiset och Perin med Sveriges Radios Symfoniorkester

Här finns inget ljud

Att komma in i Paradiset är inte så lätt. I Robert Schumanns oratorium Paradiset och Perin, möter vi Perin, ett persiskt andeväsen som stöter på svårigheter.

Att komma in i Paradiset är inte så lätt. I Robert Schumanns oratorium Paradiset och Perin, möter vi Perin, ett persiskt andeväsen som stöter på svårigheter att komma in i Paradiset för att hon är frukten av ett möte mellan en fallen ängel och en dödlig människa.

Men det finns en svag chans att hon släpps in: hon får veta att om hon lyckas komma till Paradisets port med det som är det dyrbaraste och mest åtråvärda för härskaren därinne, ska hon släppas in.

Perin beger sig ut i världen och letar efter det som är det dyrbaraste. Två gånger misslyckas hon, men den tredje går det bättre: då bringar hon nämligen en ångerfylld syndares tårar till Paradisets härskare och det visar sig vara biljetten in i saligheten.

I fredagens konsert från Berwaldhallen får vi höra detta oratorium av Robert Schumann med bland andra Ida Falk Winland och Christiane Karg som solister. Schumannälskaren Daniel Harding dirigerar.

P2 Live: Konsert med Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester
med Per Lindqvist.
Robert Schumann: Paradiset och perin, oratorium. Solister: Christiane Karg och Ida Falk Winland, sopran, Virginie Verrez, mezzosopran, Andrew Staples och Joachim Bäckström, tenor och Ludwig Mittelhammer, baryton. Dirigent: Daniel Harding.
Direktsändning från Berwaldhallen. Sänds även onsdag 15/3 och torsdag 16/3 kl 10.30 i Klassisk förmiddag.

Programledare: Per Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.03
  - ill 170310
 • 21.12
  Matilda Paulsson - Tre sånger
  Kompositör: Clara Schumann
 • 21.20
  Andreas Staier, fortepiano - Fyra stycken op 32
  Kompositör: Robert Schumann
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista