Höjdpunkter från vårsäsongen som gått

41 min

Ordet "fuck", upptäcka klassisk musik, tornedalska dansande män och kamp mot nättroll. Idag är redaktionen borta på planeringsdag och därför bjuder vi på några höjdpunkter från våren som gått.

Upptäcka klassisk musik

En del människor har kvar samma musiksmak hela livet och så finns det dem som går vidare och upptäcker nya saker. I dag har vi bjudit in musikjournalisten Nicholas Ringskog Ferrada Noli som skrivit en bok om att upptäcka klassisk musik.

"Fuck" 

Använder svenskar det engelska ordet ”fuck” på ett felaktigt och lättvindigt sätt? Flera svenska schlagerlåtar har fått byta ut ”fuck” för att inte svartlistas i radio. Förstår vi inte hur grovt det låter för dom som har engelska som modersmål?  Det ska Thomas reda ut tillsammans med Sveriges Radios Kris Boswell.

Lyssna på inslaget här

Bengt dansar i bastun

Vi pratar också med Bengt Niska, tidigare kommunalråd i Pajala som vågade utmana sig själv genom att vara med i tv och dansa balett i bastun. Var det värt det?

Kamp mot nättroll

Vilken är den bästa strategin när man drabbas av näthat? Handbollsspelaren Linnea Claeson uppmanade för några veckor sedan på sitt Instagramkonto @assholesonline till kollektiv kamp mot nättrollen genom att gå till motangrepp, förlöjliga dem eller kontakta deras mammor och pappor. Hon kommer till studion och jag ska fråga hur det har gått. Medverkar gör även Elza Dunkels, docent i pedagogiskt arbete vid Umeå universitet. Hon har skrivit en bok om just hat, kärlek och mobbning på nätet.

Lyssna på inslaget här

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".