Maktkamp bland powermammorna. Kritiksamtal om miniserien "Big Little Lies"

15 min

På streamingtjänsten HBO Nordic visas nu den stjärntäta miniserien Big little lies med Nicole Kidman, Reese Witherspoon och Alexander Skarsgård.

Big Little lies är en ny miniserie som hade premiär på HBO Nordic i veckan. Sammanlagt finns det sju avsnitt av serien som bygger på en roman med samma namn.

Och det här är en stjärnspäckad tillställning med skådespelare som Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Alexander Skarsgård, Shailene Woodley och Laura Dern.

Seriens skapare är David E Kelley, för alltid förknippad med Ally McBeal, och den är regisserad av Jean Marc Valée som bland annat gjort "Dallas Buyers Club" och "Wild".

Intrigen i serien rullar igång på allvar när den nyinflyttade ensamstående mamman Jane lämnar sitt barn Ziggy på den första skoldagen i ett välbärgat område.

Hon blir vän med Kidmans och Witherspoons rollfigurer. Men när hon ska hämta Ziggy uppstår en konflikt. En flicka som går i samma klass hävdar att Ziggy har försökt strypa henne och en konflikt uppstår om vilket av barnen som ljuger.

Jane och Ziggy är nu indragna i en maktkamp mellan powermammor. Och här finns också lite bonusfamiljedrama, en namninsamling för att stoppa en kontroversiell teaterföreställning och ett mord - exakt vem som mördats vet man inte i seriens början.

Lyssna på kritiksamtalet med Roger Wilson, Linus Fremin och Nina Asarnoj

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".