Att leva med cancer, del 1.

30 min

Barnen med Anna Iversen och Ylva Mårtens. Torsdagen den 6 november 11.03 & 20.03 & fredagen den 7 november 23.30.- Det är som ett litet knallskott från en leksakssniper. Först är den jätteliten. Sen blir den som en pingisboll, en tennisboll och sen större och större.

Så beskriver Adrian Mikkelsen, 11 år, en tumör. När han var fem började han se dåligt. Det visade sig vara en tumör som satt i hjärnan och tryckte mot synnerven. Efter 52 veckors cytostatikabehandling hade tumören krympt tillbaka. Men för ungefär ett år sedan visade en magnetröntgen att tumören hade börjat växa igen. Och trots att läkarna helst ville undvika det, var Adrian tvungen att opereras. I Barnen den här veckan berättar Adrian hur han upplevde operationen och vad han tänker om sin cancer. Hur påverkar sjukdomen hans skolgång och relationen till kamraterna?

Varje år får omkring 300 barn cancer i Sverige. Sjukdomen innebär ofta en lång och mycket tuff behandling. I programmet berättar också Gustaf Westerberg, 6 år, och Jonas Kyrk, 17 år, hur de upplever att ha cancer. Barnens reporter denna vecka är Anna Iversen.

Om två veckor, den 20 november kommer ett nytt program om barn och cancer.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".