Gå in på vår hemsida…

55 min

Onsdag 5 november, torsdag 6 november och söndag 9 november

… så säger vi väldigt ofta på radio, nästan lika ofta som vi ber er lyssnare e – posta oss. Tyvärr är det kanske så att just de som har mest tid att göra det, känner det största motståndet mot det – just för att de är lite obekväma med datorer och Internet.  

Plånboken har träffat industridesignern Emelie Hedén, som tagit fram en prototyp för en dator för äldre, där datoranvändaren bland annat slipper trycka ner tre olika knappar för att få fram snabel – a. 

Dessutom blir det premiär för Stora Pengar, Plånbokens systerprogram om de stora ekonomiska sambanden, som sänds andra halvtimmen av Plånboken, en gång i månaden.  

Den här veckan handlar det om hur EU och Sverige ska möta den växande arbetslösheten, och vem som har ansvaret för att människor utanför a-kassan får pengar till mat och bostad. 

Till studion kommer bl.a. Gustaf Lindgren, arbetsmarknadsexpert på den svenska delegationen i Bryssel, Irene Wennemo, chef för LO:s arbetslivsenhet och Clas Olsson, chefekonom på Sveriges Kommuner och Landsting.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".