Är jag pedofil?

30 min

När Jonathan var 15 år insåg han för första gången att han var sexuellt attraherad av barn. Idag är han 21 år och den enda han berättat för är hans bästa kompis.

Det är en solig sommardag för Jonathan, men det som skulle bli en härlig dag på stranden slutar istället i ångest och självhat. När två tjejer i 11-årsåldern går förbi Jonathan på stranden väcks känslor till liv som förvirrar och skrämmer honom.

Det blir början på en lång själslig vånda för Jonathan. Trots att han går hos psykolog i flera år vågar han aldrig berätta om sin sexuella läggning. Han är rädd för att bli dömd, även om de professionella han pratar med har tystnadsplikt.

Idag önskar Jonathan att det inte var sånt tabu kring sexuellt intresse för minderåriga, för då kanske det vore lättare att söka hjälp för läggningen.

Jonathan agerar inte på sin sexuella läggning och han har aldrig begått något sexualbrott. Rädslan för att bli påkommen och utpekad som pedofil gör att den sexuella läggningen han har blir svår att leva med.

  • Här kan man få hjälp att hantera sin pedofili:

PrevenTell (Hjälplinje vid oönskad sexualitet)

 

  • Hjälp och stöd som utsatt eller anhörig:

BRIS, Barnens rätt i samhället

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista