Måste man veta vad adverbial är, sambandet mellan sprit och tranor och hur tänker Alliansen

41 min

Ja så var sommartiden här, Louise är trött på det hela och vill inte "ställa FRAM grillen" en gång till. Men det blir ett späckat program med allt från trankunskap till Anna Kinberg Batras ickesvar.

Anna Kinberg Batras ickesvar

Hur tänker sig Moderaterna sig det hela om de gör verklighet av sitt hot att fälla regeringen med hjälp av Sverigedemokraterna. Hur ska de övriga partierna i Alliansen då agera. Finns det svar på frågan om hur det ska bli sen då? Inte ens gårdagens Agenda lyckades få ut svar. Vi försöker reda ut med Ekots Fredrik Furtenbach.

Trankunskap

Tranorna samlas just nu vid Hornborgarsjön i Västergötland. Men varför är det just där de samlas? Vi ringer Kent-Ove Hvass som vet allt om den årliga naturfesten, och som dessutom såg ett dramatiskt mord på platsen igår.

Måste man veta vad adverbial är?

Pluskvamperfekt, konditionalis och adverbial. Behöver man kunna beskriva hur man använder alla grammatiska finesser för att kunna prata bra svenska? Eller kan man skippa grammatikångesten och bara prata på bra ändå? Louise får grammatikterapi av Sara Lövestam som skrivit böcker om det härliga med grammatik.

Lyssna på inslaget här!

Sommartid och vintertid - för eller mot? 

Här kan du diskutera frågan med andra lyssnare!

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Helena Huhta

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".