Thomas idé om demokratimuseum blir verklighet? Baylan vill lyfta BVC och hur mycket behöver Dylan prata för åtta miljoner kronor?

41 min

Dessutom har vi tagit reda på varför kungen bar en slips med elefanter på häromdagen - en hälsning till hans egen elefant på Kolmården eller för att glädja barnen på en förskola?

Hur mycket behöver Dylan prata för åtta miljoner kronor?

Bob Dylans Nobelpris riskerar att brinna inne om han inte snart tar och skriver ner några väl valda ord och framför dem. För inget Nobeltal, inget Nobelpris. Vi tar förstås reda på vad som krävs för att det ska räknas som ett tal.

Baylan vill lyfta BVC

Samordningsminister Ibrahim Baylan skriver i dagens Aftonbladet att samhällets klyftor ökar och det är ingens fel - alla har misslyckats. Nu vill han starta på ny kula. Och det ska böjas i tid. Han föreslår att man startar redan från BVC att få ordning på barnen. Vad kan det som en gång startade som Mjölkdroppen och som sen utvecklades till BVC göra för en bättre framtid? Vi har bjudit in Anna Sarkadi, professor i socialmedicin vid Uppsala Universitet.

Thomas idé om demokratimuseum blir verklighet?

Thomas och Louise har ju tidigare propagerat för ett museum om demokrati och politik. Kan deras idéer ha hörsammats? Nu föreslår Rasmus Jonlund (L) i Stockholm just ett sådant.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Anders Backlund

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Bob Dylan - Blowin' in the Wind
  Album: The Witmark Demos: 1962-1964 (The Bootleg Series Vol. 9)
  Bolag: Columbia
 • 15.05
  Bob Dylan - Why Try to Change Me Now
  Album: Shadows in the Night
  Bolag: Columbia
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".