En titt i Storbritanniens familjealbum, Färs härad och lusten att få röra konstverk

41 min

Idag överlämnades Theresa Mays brev med budskapet "det är slut" över till EU.

Brevet där Storbritannien bekräftar att man nu lämnar äktenskapet med EU gör att vi vill fördjupa oss i den över fyrtio år långa relationen mellan Storbritannien och EU. Hur såg känslorna ut när det ingicks? Och har det trots alla konflikter även funnits stunder av harmoni? Dags att summera, ta en titt i familjealbumet. Europaportalens chefredaktör Anders Selnes kommer till studion och minns tillbaka.

Igår var Thomas och jag lite osäkra på exakt var i Skåne Färs Härad låg, vilket har fått våra Fritjof Nilsson Piraten-älskande lyssnare att höra av sig. Så idag kommer vi att prata lite om Färs Härad som verklig och skönlitterär plats. Sigge Cederlund i sällskapet ger oss allt han har.

Håll med om att det är svårt att hålla fingrarna borta ibland på konstutställningar. Man vill liksom känna och testa om verken håller. Hur får man en bra konstupplevelse genom att bara titta och vilket ansvar har jag som besökare för att inte skada ett konstverk? Vi stämmer av med Gisela Fleischer som är konstpedagog på Moderna museet i Malmö.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Anders Backlund

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.04
    Thomas Augustine Arne & James Thomson - Rule Britannia
    Clara Butt & Daily Express Community Singers & Band Of The Grenadier Guards
    THE HEART OF EMPIRE: DAME CLARA BUTT Utgiven: 1993
    Etikett: FLAPPER
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".