Thomas sämsta teaterupplevelse någonsin, recensentens utmaningar och fler demokratimuseum på gång

41 min

I går bevistade Thomas Nordegren den absolut sämsta teaterföreställning han någonsin sett.

Thomas sämsta teaterupplevelse någonsin

Pjäsen var Lars Noréns Stilla liv på Kungliga Dramatiska Teatern och  består av 104 pantomimer - ett långt plågsamt ordlöst kulturellt och intellektuellt haveri enligt Thomas Nordegren. Han ville som många andra gjorde gå i pausen.  Vad är det rätta att göra? Ska han berätta det eller ska han som en kulturens tjänare istället lyfta fram något positivt istället? Thomas Nordegren samtalar med Mia Gerdin om kulturkritikens roll, hon beskrev en annan pjäs där folk flydde i pausen häromdan i Kulturnytt.

Hör hela inslaget här!

Problem med avloppet på Dramaten

Inte nog med att Dramaten, i programledarens ögon, bjuder på en skitföreställning, institutionen har problem med avloppet och kommer på sikt att få hålla stängt en längre period. David Jost jobbar med projektledning av stambyten på företaget SBC. Han berättar vilka utmaningar det finns att byta avloppsrör i ett kulturhistoriskt värdefullt hus.

Fler demokratimuseum på gång

Och så har lyssnare hört av sig om att det inte bara är i Stockholm som man vill ha ett demokratimuseum. Igår kväll togs frågan om ett demokrati- och migrationsmuseum upp i  kommunfullmäktige i Malmö. Var ska det ligga och är det samma museum som vi talat om det ska jag fråga kommunalrådet Frida Trollmyr.

Tips! Här kan du besöka Nordegren & Epsteins egna digitala demokratimuseum!

 

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Helena Huhta

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".