Ett avsnitt från Studio Ett
45 min
Hjärtbyte, Sverigedemokraterna, "Låt den rätte komma in" och Jörg Haider
Fre 24 okt 2008 kl 19:00
Fredag 24 oktober17.00-17.45

Hjärtbyte
Ett helt konstgjort plasthjärta sitter numera inne i kroppen på en 31-årig västsvensk man. Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har nyligen gjort den första transplantationen i sitt slag i Skandinavien. Mannens hela hjärta är borttaget och ersatt med det konstgjorda hjärtat.
Göran Dellgren, sektionschef för thorax transplantation på Sahlgrenska medverkar.

Sverigedemokraterna
Om Sverigedemokraterna och en lokalpolitik med förvecklingar. I skånska Kävlinge gick Sverigedemokraterna från 4 mandat till 6 i förra valet och fick en vågmästarroll. Den har man i huvudsak använt som stöd för Socialdemokraterna. Men i partiets viktigaste fråga: invandring, har Sverigedemokraterna förlorat allt inflytande. Kävlinge tar nu efter en borgerlig valseger emot flyktingar för första gången på många år. Och Sverigedemokraterna skapar ett bistert klimat i Kävlinge kommunfullmäktige.
Reportage av Gösta Lempert.
Samtal med Sofia Bothorp, mp och Christina Mattisson, socialdemokratisk kommunpolitiker i karlskrona.

Vampyren i Blackeberg
Idag har Tomas Alfredson film ”Låt den rätte komma in” premiär. Filmen, som handlar om vänskapen mellan den mobbade 12-årige Oskar och vampyren Eli, utspelar sig i Blackeberg 1981.
Möt regissören Tomas Alfredson.

Jörg Haider
Den österrikiska politikern Jörg Haider som härom veckan körde ihjäl sig, skapar nu nya rubriker. Nu verkar det som om han har haft ett förhållande med sin eftertädare Stefan Petzner, vid sidan om sin fru, något som nu rör upp känslorna i partiet BZÖ.
Jacob Steiner, ung frilansjournalist i Österrike medverkar.

Programledare: Monica Saarinen
Producent: Magnus Westberg
magnus.westberg@sr.se

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".