Kaffekoppen

24 min

Ting gästas av konstnären Jens Fänge och formgivningens grand old lady Signe Persson-Melin i ett program om den lilla kaffekoppen.

Kaffekoppen på fat ska fram ur skåpen för en liten stund av omsorg och skönhet i dessa orostider. 

Signe Persson-Melin, professor i Formgivning och fortfarande verksam, kommer på kafferep till Ting för att prata drickbara och fina koppar. Signe Persson-Melin finns på Museum of Modern Art, New York, Victoria & Albert Museum, London mfl och i år fick hon pris för årets bästa design av Elle interiör för en ny servis. Inte för inte beskrivs hon som en av de som format 1900-talet.

Gäst nummer två gör inte lika drickbara koppar men Jens Fänge är en av våra intressantaste konstnärer idag. Han har gjort omslaget till kakboken Flickorna Lundgren och belönats med det prestigefyllda konstpriset Carnegie Art Award. Med sina föreställande målningar där ofta kaffekoppar och andra saker bara finns på stora rosa eller ljusblå ytor har han själv sagt att frökenmåleri kan passa som benämning. Här kan du se den som det talas om i programmet.

Självklart får vi höra vad världens dyraste kaffe ska drickas ur för kopp och vem som har vilken slags kopp enligt scenograf Anna Asp.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".