Ett avsnitt från Medierna
35 min
Journalister i hetluften
Lör 18 okt 2008 kl 11:00
Lördag den 17 oktober

Historisk muträttegång

På onsdag börjar rättegången mot korruptionsmisstänkte journalisten och juristen Trond Sefastsson. Det var drygt ett år sen som Aftonbladet och tv-programmet Insider avslöjade att Sefastsson tagit emot 406 000 kronor för att gräva i ett rättsfall. Enligt anklagelserna för att göra ett Kalla fakta-reportage, enligt honom själv för att utföra ett uppdrag som jurist. Vi har tittat närmare på både bevisningen mot Sefastsson och etiken.

Radioprofil mitt i drevet

Mångårige Sveriges Radio-medarbetaren Peter Welander hamnade i blåsväder förra veckan när det kom fram att han, samtidigt som han varit tjänstledig från radion jobbat i sin hustrus bolag, åt försvarsmakten. Radioledningen anser att det här kan skada Sveriges Radios trovärdighet. Vi har träffat Peter Welander för att höra hans berättelse.

Journalist ”under cover” i Burma

Burma var i händelsernas centrum för drygt ett år sedan, när munkar demonstrerade mot regimen. Då, och nu, rapporterar burmesiske journalisten ”Joshua” om vad som händer i militärdiktaturens Burma. 
”Joshua” måste hålla sitt yrke hemligt. Han kan inte träffa sin familj och måste ständigt vara på sin vakt. ”Joshua” har offrat allt för att sprida information om vad som pågår i Burma.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".