Och ALMA-priset tilldelas...

Här finns inget ljud

Idag klockan 13.00 tillkännages Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne på Kungliga biblioteket i Stockholm och P1 Kultur är på plats ! Hör direkt om pristagaren och kommentarer till årets pris!

P1 Kultur rapporterar direkt från Kungliga biblioteket när vinnaren av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne tillkännages kl 13.00!

Priset delas ut till en barn- eller ungdomsboksförfattare, illustratör eller organisation som arbetar med läsfrämjande verksamhet för barn och unga. ALMA-priset instiftades 2002 och i år är 226 personer/organisationer nominerade från 60 länder.

Gäster i P1 Kultur-studion för att kommentera vinnaren av ALMA-priset är Karin Mossed, förstebibliotekarie på Svenska barnboksinstitutet och våra barnbokskunniga medarbetare från Kulturredaktionen. I italienska Bologna pågår just nu barnboksmässan och Bologna vi får en telefonrapport om vinnarreaktionerna på mässgolvet av Cecilia Knutsson, publicistisk chef på Rabén & Sjögren.

Författaren Arne Norlin är också bisittare i sändningen, känd bland annat för sin och Håkan Jaenssons närmast klassikerstämplade serie barnböcker om Nussekudden. Han är nu aktuell med en bearbetning av Selma Lagerlöfs klassiker Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.

Programledare för dagens P1 Kultur är Gunnar Bolin.

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.39
    Hans Zimmer - Angelica
    Hans Zimmer
    Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
    Etikett: Walt Disney Records
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".