Susan Faludi gräver där hon står och Edmund de Waal och porslinets själ

Här finns inget ljud

Susan Faludi är aktuell med ny bok – den här gången en personlig berättelse om identitet i många plan. Och möt keramikern och författaren Edmund de Waal – dubbelt aktuell med bok och utställning.

Författaren Susan Faludi är tillbaka med en ny bok – "Mörkrummet". Faludi, som tidigare skrivit bland annat feministklassikern "Backlash" och utforskat manligheten i "Ställd" skriver här med en personlig utgångspunkt i hennes pappas könskorrigering. Samtal med Aleksa Lundberg, skådespelare, och Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenska dagbladet.

Keramikern och författaren Edmund de Waal är dubbelt aktuell med boken "Den vita vägen – En berättelse om porslinets historia och själ" och en stor utställning på Artipelag i Stockholm. Kulturredaktionens Gunnar Bolin har träffat honom.

I Veckans ord hoppar kulturjournalisten Jenny Teleman över skacklarna och läser om naturvetenskap. Veckans ord är "pervoskit".

Vad är det egentligen som driver upptäckarna och äventyrarna, och vad bidrar de med, om något? I dagens OBS-essä berättar Maria Küchen om den myllrande forskarklanen Piccard och en manet som blivit stjärna på Youtube.

Programledare: Mona Masri
Producent: Eskil Krogh Larsson

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".