Biblioteket med Bokcirkeln

44 min

P1 måndag 13 oktober 1403 och tisdag 14 oktober 1815

Den brittiske författaren Aidan Chambers är en av ungdomslitteraturens stjärnor. Han har ofta väckt debatt med sina skildringar av sex, kärlek och död. Att kompromissa när det gäller stil och innehåll är inget för honom. Han senaste bok ”Det här är allt” är över 800 sidor tjock. Den har gjort kritikerna upprörda och läsarna lyckliga. Vi har träffat honom och pratat om provokation, stil och hans egen undomstid. Även om han inte är en storsäljare som J K Rowling så har han en hängiven skara läsare över hela världen.

Åsa Lind är mest känd för böckerna och radioprogrammen om Sandvargen. Hennes nya bok ”Ellika Tomsons första bok” handlar om att upptäcka världen i sin egen närhet. I Biblioteket förklarar hon varför det inte räcker med Christofer Columbus när man skall fundera över upptäcktsresor.

I Bokcirkeln lever författarna Majgull Axelsson, Åsa Larsson och Mohamed Omar med romanen Moment 22. Cirkelledare är Marie Lundström. Det är deras tredje vecka ihop med Joseph Hellers roman och idag frågar de sig: Vad är det för bild av USA som denna moderna amerikanska klassiker från 1961 ger? Och vad säger boken om USA idag?

Bibliotekets programledare: Anna Tullberg och Louise Epstein.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista